Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

επόμενη στάση "ΕΛΛΑΔΑ!"

"..τι νομίζατε; το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ!"

...εκεί που χαζεύεις το internets για την επόμενη αγαπημένη metal μπάντα σου...
...εκεί που δεν αντέχεις άλλο IRON MAIDEN και METALLICA και ψάχνεις εναγωνιοδώς ελληνικά και ξένα fora μπας βρεις τίποτα νέο...
...εκεί που αναρωτιέσαι "καλά.. μια καλή ελληνική μπάντα δεν υπάρχει;".
...εκεί που αποφάσισες να την ψάξεις με το melodic death metal...
...εκεί που εν πάσει περιπτώσει κάθεσαι και χαζεύεις... πέφτεις πάνω στους ROTTING CHRIST. Ένα σπουδαίο σχήμα από Έλληνες καλλιτέχνες που πρωτοπορεί στην underground metal σκηνή σε τοπικό αλλά και διεθνές παρακαλώ, επίπεδο.


Ας δούμε όμως τους Rotting Christ λίγο πιο αναλυτικά:


Ιδρυμένοι εν έτη 1987 από τα αδέρφια Σάκη και Θέμη Τόλη, αρχικά είχαν περισσότερο grindcore ήχο ο οποίος όμως μετεξελίχθηκε (ευτυχώς!) σε black metal και τελικά σε κάτι σπουδαία μοναδικό και εξαίσια μελοποιημένο: pagan melodic black metal. Το ξέρω πολλές λέξεις για να περιγράψεις ένα συγκρότημα.. Τι θα περιμένατε όμως αν σας έλεγα ότι οι Rotting Christ συνδυάζουν στοιχεία:

Black: Έντονη παραμόρφωση στις κιθάρες, υψίτονα σκληρά φωνητικά, γοργά drums, μεγάλης διάρκειας κομμάτια με συχνά επαναλαμβανόμενα σημεία και αντι-χριστιανικούς ή και μισανθρωπικούς κάποιες φορές στίχους (είδες έμαθες και το Black metal, ναι για σένα λέω που ακούς μόνο Βέρτη!).

Melodic: πλήκτρα, χρήση harmonic guitar lines, δηλαδή καθαρές υψίτονες μελωδίες, καθαρά φωνητικά, αν και πιο σπάνια.

Pagan: Χρήση παραδοσιακών μουσικών οργάνων, εδώ: κλαρίνα, πίπιζες και λοιπά παρεμφερή πνευστά. (εσύ που έμεινες στο "κλαρίνα" ξεκόλλα! δεν είναι σαν τον Γιώργο  Μάγκα, ούτε φοράν λαμέ κουστούμια σε χρώματα όπως το ροδακινί).

Ελληνικό στίχο: Όχι πάντα και σπάνια σε πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά αρμονικά δεμένο με το υπόλοιπο κομμάτι.

ε; ..Τα πολλά λόγια είναι φτώχια για αυτούς τους σπουδαίους τραγουδοποιούς, που έχουν καταφέρει με επιτυχία να "γεμίσουν" ένα χώρο που έμοιαζε παράδοξα κενός. Αυτόν της Metal και του Ελληνικού στοιχείου. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε για τυχόν γιαγιάδες, παππούδες, θειές και λοιπούς κλειστόμυαλους ανθρώπους -που τους λείπει η δικαιολογία της ηλικίας- ότι οι Rotting Christ δεν είναι σατανιστές, και δεν μιλούν για τον διάολο στα περισσότερα τουλάχιστον και πρόσφατα κομμάτια τους (όποιος ψάχνεται έτσι ας δει λίγο Νορβηγικό Black). Στους στίχους τους θα βρει κανείς αναφορές σε αρχαία Ελλάδα, μοιρολόγια, πολεμικά τελετουργικά και Θάνατο, όμορφα δοσμένες στο πεντάγραμμο, έτσι ώστε η αίσθηση που αποκομίζει κανείς μετά από 2-3 ακούσματα (ή 1.234.567) είναι μάλλον επική και λιγότερο πένθιμη. Ναι ok, όταν ακούσετε το "Orders from the Dead" μετά την ανατριχίλα θα νιώσετε τρομαγμένοι σχεδόν από την ερμηνεία της Diamanda Galas και την χρόνο-ιστορική τοποθέτηση των στίχων ( Μικρασιατική καταστροφή - το 1922 ανιστόρητε!) αλλά αυτή η σκοτεινή και μακάβρια εμπειρία είναι συνάμα τόσο μαγικά πολυ-αισθηματική και απόκοσμα αληθινή που φυσικά θα θέλεις να την ξαναζήσεις.. τι πιο εύκολο λοιπόν να αναζητήσεις και άλλα κομμάτια τους από την πλούσια δισκογραφία τους:

Thy Mighty Contract
November 11, 1993
Non Serviam
October 10, 1994
Triarchy of the Lost Lovers
August 20, 1996
A Dead Poem
October 7, 1997
Sleep of the Angels
March 9, 1999
Khronos
August 29, 2000
Genesis
October 29, 2002
Sanctus Diavolos
September 20, 2004
Theogonia
February 6, 2007
Aealo
February 15, 2010



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

ΑΚΟΥ ROTTING CHRIST AN:
  • Αγαπάς την μουσική ποικιλότητα.
  • Γουστάρεις melodic ή black ή και τα δύο metal.
  • Δεν φοβάσαι να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα.

ΜΗΝ ΑΚΟΎΣΕΙΣ ROTTING CHRIST AN:
  • Είσαι στενόμυαλος και πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό όπως το όνομα της μπάντας.
  • Είσαι βολεμένος σε μουσική όπως Lady Gaga, Rihanna και Miley Cyrus.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Άλλο ακούω και συνειδητά απορρίπτω και άλλο απορρίπτω και συνειδητά ακούω.


ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΗΝ ΤΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ...